Сдружение „Младежки център за развитие-Взаимопомощ”, Асоциация на работещите с младежи и доброволци организации в България и Общинска библиотека „Искра” организират изложба на 22.06.2021 г. от 16.00 ч. във фоайето на библиотеката на втория етаж.

Младежи от България, Гърция, Северна Македония, Румъния, Полша, Чехия, Испания, Италия и Португалия представят свои фотоси, без претендират за високо ниво на професионализъм, но се надяват посетителите да усетят тяхното въодушевление от работата им в екип.

Изложбата от снимки разказва за обучението с наименование „112” за младежи работници по програма „Еразъм+” на сдружение „Младежки център за развитие-Взаимопомощ”. В нея са запечатани кадри от тренинга за повишаване на техните познания и опит в действия при терористичен акт, при биозараза и под карантина като при коронавирус, действия при промишлени и радиационни аварии, действия при мигрантска криза, действия при снегонавявания, обледяване, силна буря и градушка и ограничаване на щетите от тях.

Освен снимки, ще бъдат представени изработените арт инсталации от доброволците на „Асоциация на работещите с младежи и доброволци организации в България”. Дейностите на младежите от Турция, Грузия, Гърция, Италия, Испания и България се осъществиха в продължение на 59 дни от март до май 2021 г. в Родопите, местност Върховръх.

По време на събитието ще присъстват и новите доброволци на казанлъшкото сдружение от Словакия, Франция, Румъния, Португалия, Испания, Грузия, Швеция, България, Литва и Турция, които са в града ни за екофестивала тази година.