Музеят на фотографията и съвременните визуални изкуства организира концерт за цигулка и пиано по произведения на Бетовен и Брамс. Изпълнители са Игор Алексич и Боян Младенович, които гостуват на Казанлък. Денят е сряда, 12 октомври, началото е от 18.00 часа. Вход свободен.

ИГОР АЛЕКСИЧ, доцент във Факултета по изкуствата в Ниш, завършва и получава магистърска степен по цигулка във Факултета по музикални изкуства в Белград, в класа на проф. Александър Павлович. Завършва и следдипломна квалификация по камерна музика в същия факултет в класа на проф. Урош Пешич. От 1991 г. до 1997 г. е член на Белградския струнен оркестър „Душан Сковран“, с който участва в множество турнета в цяла Европа: Гърция, Унгария, България, Македония, Русия и др. През 1997 г. заминава за Доминиканската република, където работил е в Националния симфоничен оркестър на Санто Доминго, както и в струнните квартети „Belotti” и „Del Orbe”. От 2003 г. работи като преподавател по цигулка във Факултета по изкуства в Ниш. Основател и член е на ансамбъл „Константинус”, в рамките на който работят няколко камерни ансамбъла, и на оркестър „Камерата Сербика” от Белград, с които постига забележителни изяви в страната и чужбина.


БОЯН МЛАДЕНОВИЧ, завършва през 2007 г., завършва следдипломно обучение през 2013 г. в катедрата по пиано на Факултета по музикално изкуство в Белград, в класа на професор Лидия Станкович. Прави трайни записи за RTS, Факултета по музикално изкуство в Белград и Факултета по изкуства в Ниш. Носител на множество награди в страната и чужбина. Работи във Факултета по изкуства в Ниш от октомври 2007 г., понастоящем със званието старши сътрудник по изкуствата в катедрата по струнни инструменти. Интензивната му творческа дейност се изразява в чести публични изяви. Свирил е със симфоничния оркестър на Ниш и оркестъра Империо като солист, с камерния оркестър Constantinus, трио Constantinus, трио Anima, трио Virtuosos of Niš, както и с много колеги и студенти отделно. Освен множество концерти в престижни концертни зали в страната, той е изнасял концерти в Италия, Словения, Босна и Херцеговина и Македония. Участвал е в музикални фестивали като NIMUS, Nishville, Spectrum (Словения), ArtLink festival of young talents, Сараевска зима (Босна и Херцеговина)