Стотици миряни посрещнаха чудотворните икони на Пресвета Богородица „Скоропослушница“ и Пресвета Богородица „Касперовска“ от гр. Ананиев – Украйна

С литийно шествие, водено от Старозагорския митрополит Киприан, кмета на община Казанлък Галина Стоянова и свещеници от Старозагорска епархия, чудотворните икони Пресвета Богородица „Скоропослушница“ и Пресвета Богородица „Касперовска“ от гр. Ананиев – Украйна, изминаха пътя от площад „Севтополис”, където бяха посрещнати, до първата им спирка в Казанлък – храм „Успение Богородично”. Стотици миряни следваха иконите и се поклониха пред тях с надеждата да сторят желаното чудо в техните житейски пътища.

Сред казанлъчани, които сведоха глави в молитва пред образа на Божията майка, бе и един от възпитаниците на ПГ „Иван Хаджиенов”, преминал дуалното си обучение в „Арсенал” АД и вече студент в Техническия колеж в Казанлък - Тихомир Робов.Двете чудотворни икони ще останат в храм „Успение Богородично” до 12 септември, след което ще отпътуват за храм „Св. Йоан Предтеча”. На 14 септември ще бъдат в храм „Св. Пророк Илия”, а на 15 септември вечерта – в храм „Света Троица”, където ще останат до 18 септември. Така иконите, които за първи път са в България, ще обиколят и четирите казанлъшки храма, след което ще отпътуват за Павел баня.