Огнеборците от Противопожарната служба в „Арсенал“ АД представиха своята нова придобивка – специализиран противопожарен автомобил „Ивеко“ и демонстрираха неговите качества. Колата пристигна преди няколко дни от Португалия.
Специализираният автомобил е с висока проходимост, подходящ е за работа на всякакви терени, обемът на резервоара му е 3000 литра, има допълнителен резервоар и дюзи за защита при работа в екстремна обстановка, хидропомпа с налягане от 30 атмосфери и динамична струя, позволяваща широк обхват на действие при гасителните дейности.
„С подобна противопожарна техника разполагат много малко противопожарни служби у нас“, каза началникът на арсеналската Противопожарна служба Жечо Бонев. Той благодари на ръководството на дружеството, което винаги е откликвало на всички нужди на звеното. Към новата придобивка са проявили интерес и огнеборци от Казанлък, Стара Загора и Бургас, участвали в IV турнир по пожароприложен спорт за Купа „Севтополис“, който се проведе в града на розите.
„Колегите се интересуваха от производителя, от техническите параметри на предлаганите специализирани автомобили, за колко време може да се изпълни поръчката и т.н. Те споделиха, че също имат интерес да обновят своето оборудване. Благодаря и на експерта от „Арсенал – 2000“ АД Димитър Миленков, който положи много усилия, за да намерим най-изгодната оферта“, сподели още Жечо Бонев.
В района на Противопожарната служба дежурният екип демонстрира гасителни действия, както и системата за самозащита на автомобила. На демонстрацията присъстваха Янко Костадинов, директор „Финанси и икономика“ на „Арсенал“ АД, техническият директор Йордан Йорданов, директорите на заводи в структурата на дружеството, началникът на РС ПБЗН-Казанлък главен инспектор Станимир Тончев.
Гостите поздравиха арсеналските огнеборци с новата придобивка и им пожелаха да не им се налага често да я използват.