На 19 ноември от 11 часа в Държавна опера-Стара Загора ще се състои лъчезарен спектакъл. За пътищата на Любовта, която побеждава, ще ни разкажат героите на операта „Сватбата на Фигаро“ от Волфганг Амадеус Моцарт.


Сценичната реализация на спектакъла – 50 години след първото и единствено поставяне на операта „Сватбата на Фигаро” от Моцарт на старозагорска сцена, е поверена на младия и талантлив оперен певец, режисьор и костюмограф Денис Иванов, а музикалната интерпретация – на още един изключителен млад талант – диригентът-виенски възпитаник Димитър Косев. В спектакъла участват великолепните солисти на Старозагорската опера. На 19 ноември Денис Иванов ще се представи в ролята на Граф Алмавива, Емилия Джурова ще бъде Графиня Розина, Иван Кабамитов е в ролята на Фигаро, Деси Стефанова е Сузана, Нели Нечева е Керубино, Нина Нечева е Марчелина, Петър Кунев е Бартоло, Пролет Пенчева е Барбарина и др. Участват още хор и оркестър на Държавна опера-Стара Загора и ученици от НУМСИ "Христина Морфова". Диригент на хора Младен Станев, концертмайстор Паулина Захариева.


На 27 януари тази година световната музикална общественост отбеляза 260 години от рождението на гениалния композитор Волфганг Амадеус Моцарт. Старозагорската опера добави в календара на Световната година на Моцарт своята най-нова сценична версия на неговия шедьовър – комичната опера „Сватбата на Фигаро”, чиято премиера бе на 30 януари като първо издание в новата рубрика „Опера в куфар”.