Технологиите, които променят света през 2020

Телефони, таблети, телевизори
Те търпят безпрецедентни промени. Усъвършенства се технологията на сгъваемите дисплеи. 5G интернетът, който е факт в много страни по света през тази година разширява двойно, дори тройно обхвата си.

В търсене на нова енергия
Предстои технологична революция. На няколко места по света учени работят за създаването на стабилен термоядрен реактор. В САЩ има такъв с големината на автомобил, който може да захрани с електричество цял град. Китайците представиха своето „Изкуствено слънце“. Най-мащабното начинание е в Южна Франция, където работят учени от 35 страни. Ръководителят на проекта Бернар Биго споделя: „Принципът, по който работим е прост. Когато имаме два водородни атома и успеем да ги накараме да се сблъскат, те се сливат и в резултат се получава голямо количество енергия. Целта ни е да овладеем този процес и да използваме тази енергия.“

Квантов компютър
Един миниатюрен чип може да замести и да изпревари по скорост мегaкомпютрите днес. От Google твърдят, че техните разработки могат да изпълнят за секунди толкова изчисления, колкото най-големият суперкомпютър за години.

Автономни автомобили
Илън Мъск е убеден, че ще изуми света с подобна разработка. Една технологична компания, отбелязва, че вече от година по улиците на голям град се движи първото такси без шофьор.

Към космоса
Индия и Китай вече имат мисии. ОАЕ има апарат в орбита. Най-голямата цел на човечеството е Марс.
В една от базите на технологичен гигант вече има прототип на европейски марсоход.
На стартовата площадка през тази година е апаратът, с който учените под ръководството на Илън Мъск подготвят колонизацията на Марс.