Ако не внимавате Windows 10 ще се инсталира сам на вашето PC

Microsoft определено иска всяко налично PC с оригинален Windows 7/8 да премине към "10"-тата версия на операционната система. Преди известно време се заговори, че Windows 10 потенциално може да се свали на вашата машина, независимо дали го искате (или имате място за него).

Към днешна дата прясната операционна система дори има навика да се инсталира сама, научаваме от Ars Technica.

Това означава, че ако не внимавате и случайно натиснете бутона на стандартните ъпдейти, Windows Update спонтанно ще инсталира цялата операционна система на компютъра ви (допълнителни между 3 и 6 гигабайта).

Независимо че говорим за заслужаващ си ъпгрейд, съществуват не една и две причини, заради които множество потребители вероятно все още не желаят да преминат към новия OS. Включително генералните промени при неприкосновеността на информация, достъпът до лични данни и липсата на безплатен DVD плейър.

Трябва все пак да допълним, че Редмънд е отговорил на Ars Technica, споделяйки, че в крайна сметка става въпрос за грешка:

"Като част от нашите опити да предоставим Windows 10 на всички легални ползватели на Windows 7 и Windows 8.1, опцията за ъпдейт е отбелязана по подразбиране; това е грешка от наша страна, която ще отстраним съвсем скоро."

Въпреки това следете чинно какво ви предлагат дадени прозорци в операционната система, за да не останете в даден момент неприятно изненадани.