Умно с подаръците, не само днес

За нищо на света не приемайте тези 7 подаръка – напоени са с отрицателна енергия.

Според народното поверие има подаръци с отрицателна енергия, от които по-добре трябва да се откажем. Тезата е, че има предмети, които не е добре да се правят като подаръци и приемат като такива, като се счита, че те вещаят неприятности.

Важно е също да се знае как при положение, че все пак получите тези 7 предмета как да предпазите себе си и близките си хора от нещастия. Най-важно е да не забравяте следното, ако подаръкът е поднесен с чисто сърце и открита душа, то никакви мистични сили не ще успеят да ви навредят.

Какво не трябва да подарявате:

1. Нож Ножове, ножици и всякакви други остри и режещи предмети човек трябва да си набавя сам.

В предметите с остриета се натрупва твърде много отрицателна енергия. Ако дарителят много упорито настоява, опитайте да купите тази вещ от него, макар и за символична сума.

2. Часовник Този предмет отчита времето. Изглежда, че е нищо особено, но часовниците са склонни да изостават и да спират. За да не се допусне такъв подарък да символизира края на щастливия ви живот, по-добре е да платите за него няколко монети на този, който ви го подарява.

3. Портмоне Приемайки като подарък празно портмоне, рискувате да изпуснете паричния си късмет. Може да пуснете в него дори стотинка, но то не трябва да се подарява празно! По-добре е да се откупи такъв подарък, така че да не избяга късметът ви.

4. Носна кърпа В културите на много народи съществува традиция на погребални церемонии да се даряват носни кърпички. Тази вещ е тясно свързана със сълзи и тъга. Пък и хартиените кърпички са къде по-практични.

5. Перли Такъв подарък може да привлече неприятности, загуби и болести. В много страни по света, перлите символизират безутешните сълзи на вдовици и сираци.

6. Огледало Огледалото е твърде мистериозен предмет, за да си позволяваме така лесно да го подаряваме или получаваме. Счита се, че такъв подарък може да отнеме на красотата, младостта и жизнеността на получателя. Особено необходимо е да се пазите от антични огледала.

7. Ръкавици С използване на ръкавици се свързват много магически ритуали, насочени към манипулиране на личността. Ето защо, такива вещи е прието да се обменят „око за око“, както се казва.

Източник: БЛИЦ