На 19 юни, от 19.00 часа на сцената на Държавна опера-Стара Загора прочувствената история от живия живот ще бъде представена в спектакъла "Гето" на световноизвестния италиански хореограф Марио Пиаца. За този спектакъл по музика Клезмер и Горан Брегович той получава наградата за изящни изкуства от Европейската еврейска асоциация в Лондон. През 2018 Маестро Марио Пиаца е удостоен с престижното звание „Кавалер на Република Италия“, връчена му от Президента Серджо Матарела.

Неговият дългогодишен асистент и съмишленик Людовик Парти, който от началото на сезона е репетитор на балета на Старозагорската опера, е главна фигура в работата по подготовката и осъществяването на атрактивното и вълнуващо заглавие. Изцяло екип на Операта в града на липите е ангажиран в новата постановка на хитовия спектакъл - сценографията е на художника Тодор Демеров, а костюмите са дело на Мария Христова. В спектакъла участва цялата многонационална балетна трупа на Държавна опера-Стара Загора.

"Темпераментни, отдадени и свежи, младите танцьори, които са представители на 11 държави, още в самото начало накараха публиката в Националния музикален театър да изпитва емоции, каквито рядко ни се предлагат в последно време. Емоции, които те карат да мечтаеш, които те вдъхновяват, които те възвисяват. Публиката остана без дъх, без думи... Дълги аплаузи белязаха края на спектакъла“, пише един от най-авторитетните сайтове за култура по повод представянето на "Гето" в Националния музикален театър.

Историята ще бъде разказана на сцената на Старозагорската опера от младите и талантливи артисти от балета на Операта. Харука Суга в ролята на Сара, Фредерико Пинто в ролята на Давид, Рио Сузуки в ролята на Душата, Каито Такахаши в ролята на Равина и други ще танцуват отново за публиката.