Рекорден интерес от участници от цялата страна към второто издание на уникалното състезание Thracian Survivor, регистрират организаторите на проявата - Община Казанлък и Сдружение „Ай Рън“. Екстремното и адреналиново състезание е част от програмата на тазгодишните Празници в Долината на тракийските царе, които започват от утре - 29 август и ще продължат до 1-ви септември включително.

Очаква се на старта да застанат до 75 отбора по двойки, които да мерят сили за първото място. Мероприятието е уникално в световен мащаб, изисквайки от съотборниците да работят в пълен синхрон, за да го завършат: те ще бъдат завързани през цялото време с петметрово въже, което ще изисква от всеки да действа екипно за постигането на успеха. Преминаване през река, лазене в тунели под земята, преминаване на дълбоки окопи, сечене на дърва, носене на тежести са само част от множеството атрактивни препятствия, които трябва да преминат участниците, тествайки силата и волята си.


Стартът на сървайвъра е в събота - 31 август в 10 часа от Стадион „Севтополис“, в непосредствена близост до стената за катерене и Младежки дом, гр. Казанлък.

Ето и кратката програма на събитието по часове:08:00 - 09:00 - Записване на нови отбори и раздаване на стартовите пакети от вече записаните

09:30 - 09:45 - Завързване на двойките с въжета

09:50 – Кратка техническа конференция и приветствия от представители на Община Казанлък

10:00 - Старт на първите отборите (стартират по 10 отбора през 10 минути)

14:00 – Официално награждаване на победителитеВсички, които искат да следят надпреварата, могат да го направят на www.race-tracking.com, където в реално време ще има информация за временното класиране.