Георги Милков разказва в Казанлък своите "Истории от ръчния багаж"

Общинска библиотека „Искра” кани казанлъчани на среща с журналиста Георги Милков, който ще представи книгата си „Истории от ръчния багаж”. Събитието е на 23 април от 17.30 ч. в Изложбена зала „Иван Милев” на ул.”Искра” 4.

В „Истории от ръчния багаж“ Георги Милков описва не само срещите си с епохални персонажи, но размишлява за интригуващи места и събития, накарали го да се превърне в усърден колекционер на преживявания. За почти 30 години работа като журналист за в. „24 часа“ той отразява най-важните събития в Триполи по случая с българските медици, бил е военен кореспондент в Афганистан и Ирак, отразява и още редица регионални конфликти в Близкия изток и Африка. Интересни сюжети застигат Георги Милков и по време на работата му в Северна Корея, Азия и Латинска Америка. С „Истории от ръчни багаж“ ви очакват 520 страници приключения от цял свят.

„Трябва да благодаря на всички, които през годините ме съветваха, увещаваха и настояваха за книга. Нарекох я „Истории от ръчния багаж“, защото… Всъщност това ще разберете още от първата страница в книгата. Разказал съм за интригуващи места, събития и хора, включително и няколко срещи с епохални персонажи. Нямаше как да побера всичко, защото станаха 520 страници текст и снимки, а все пак искам тази книга да може да се носи в ръчен багаж без да създава излишно неудобство”, споделя авторът.