Библиотеката кани децата на театър

Общинска библиотека “Искра” кани децата на театър. Спектакълът „Вълшебната гора” ще бъде представен на 3 април, събота, от 17.00 часа в Детския отдел, при спазване на всички противоепидeмични мерки.

„Вълшебната гора“ е куклено-театрален спектакъл на Малка театрална компания, насочен към най-малките зрители – децата до 3-годишна възраст. Спектакълът ще бъде изграден от свързани помежду си миниатюри, съответстващи на естествените етапи на развитие на децата. Своеобразният сюжет разказва за един ден от живота на Пеперудената фея – в ролята ще се превъплъти актрисата Силвия Тенева.

След всяка миниатюра следва своеобразна почивка, в която малчуганите ще имат възможност да изследват самостоятелно или с помощта на родителите с, сценичното пространство около себе си. Тези интермедии ще бъдат съпроводени от избрани класически шедьоври, изпълнени на живо от младия виртуоз-виолончелист Атанас Кръстев.
Режисьор и ръководител на проекта е Георги Тенев, а визуалните решения са дело на сценографа Невена Ненова.

Водени от феята, децата стават активен участник в сценичното действие. Провокирани от специално подбраните визуални и музикални средства, малките зрители ще имат възможността да се докоснат до магията на театъра в това нежно, вълнуващо и изпълващо с възхита пътешествие из Вълшебната гора.

Проектът е подкрепен финансово от Министерството на културата.