Казанлъшко момиче стана повод за нов хит на фолк дивата Райна

Именно по текста на Ивайла Тодорова, дъщеря на Стоянка Адамова от отдел „Снабдяване” в „Арсенал”, известната фолк дива прави в момента свой видеоклип за най-новата си песен - „Няколко рокли”. Текстът на тази песен е дело на студентката по журналистика и отскоро отговорен редактор на вестник „Галерия” – Ивайла Тодорова.
Порасналото вече момиче, което още на 17 години издаде и първата си стихосбирка, е студентка по журналистика в УНСС и е поела по своя път. Признава, че се чувства щастлива по него, тъй като всеки ден се среща с много хора, живее на бързи обороти, учи нови неща и обича това, което прави.
Срещата на Ивайла с певицата Райна става първоначално през Фейсбук, където текста на „Няколко рокли”, писан преди година, циркулира и се споделя от стотици хора, но често без да се споменава авторката му. В един такъв, личен пост на „крадец”, под който обаче Ивайла защитава авторското си право, певицата Райна се свързва с нея, с предложението да създадат музика по този текст.
Това не е първото подобно предложение, което Ивайла получава от видни представители на поп фолка, които й предлагат да напише текст по вече готова мелодия. Сега обаче било обратното.
След разговор с Райна, Ивайла се съгласява, намирайки предложението за предизвикателно: именно този й стих, писан преди година, да има и своя мелодия. Не след дълго мелодията е факт и самата Райна вече споделя това в социалните мрежи.
Музиката по текста на Ивайла е писана от Митко Петров, аранжиментът е на Даниел Ганев. Вече се снима специален видеоклип на песента, който ще съпроводи появата на сингъла.
Отвъд лекциите по журналистика в УНСС и работата над вестник „Галерия”, казанлъшкото талантливо момиче признава, че има все по-малко време за поезия и за себе си и все по-голямо става желанието й да издаде втора книга с поезия.
А стори ли това, напълно ще е опровергала момичешките си страхове да не учи нищо, свързано с писането и да не прави нищо такова, от страх да не загуби вдъхновението си в битовизмите.
Очевидно обаче е, че Съдбата има съвсем друг план за арсеналското пораснало дете Ивайла Тодорова, която със сигурност ще издаде втора книга.

Ето и текста за „Няколко рокли”, които певицата Райна вече пее:

"Имам за хвърляне няколко рокли.
Не се са вече съвсем демоде.
Нито са скъсани, нито са кофти.
Нито са евтини. Както и да е.
Имали памет тъпите дрехи.
Памет, каквато ми липсва на мен.
Сещат ме вечно, мътни ги взели,
За кофти човеци, в кофти момент.
Сещат ме как съм обичала много.
Как съм си тръгвала в два през нощта.
Как във таксита съм вила от болка.
Колко сълзи си обърсах сама.
Имам за хвърляне няколко рокли.
Нямам достатъчно място за тях.
Нямам единствено там, в гардероба.
Виж, във сърцето ми. Там ги прибрах.
"

Ивайла Тодорова