Женският волейболен тим на България спечели Златната лига След победата над Хърватия с 3:1, българският национален отбор по волейбол заслужено спечели Златната лига, като така повтори успеха си отпреди три години. През целия турнир момичетата на треньора Иван Петков изтърваха само един гейм – този срещу волейболистките на Хърватия, но в следващите показаха воля за победа и заслужено спечелиха купата в неделя, 20 юни.
„Играта от вас. Подкрепата - от нас. Победа за България“ – гласеше плакат от феновете в публиката, която бурно и без резерви подкрепяше българските лъвици през целия мач в спортната зала в Русе.
С този успех националките ни си осигуриха право да участват на Чалъндж турнира догодина, който ще даде възможност за връщане в Лигата на нациите, където играят най-добрите.
Либерото Жана Тодорова беше определена за най-добър състезател в турнира.
След две седмици почивка погледите ще бъдат насочени към европейското първенство, на което страната е съорганизатор заедно със Сърбия, Румъния и Хърватия. Пловдив ще посрещне нашите момичета за мачовете от надпреварата.
Българките отпразнуваха бурно и емоционално победата си в Русе, като завършиха празника с хоро, в което включиха и публиката.