На 17 ноември от 18.00 часа в зала „Багира” гордостта на казанлъшкия отборен спорт – Волейболен клуб „Казанлък волей” жени, посреща на свой терен състава на "УКФ Нитра", Словакия, в силния европейски турнир за Купата на претендентите - “Чалъндж къп”. Събитието може да се нарече историческо за волейбола в града на розите, тъй като се случва за първи път на такова високо ниво, а заявката на момичетата от казанлъшкия тим определено е за победа. „Като клуб имаме честта да представим България за първи път в турнира за Купата на претендентите в Европа – каза за zakazanlak.bg президентът на клуба Васил Аргиров. – Оборите на Казанлък и Нитра са равностойни. Ние излизаме за победа”. Турнирът “Чалъндж къп” e третият по сила европейски турнир по волейбол и участието в него на казанлъшките волейболистки е огромен успех. Двубоят в зала „Багира” между „Казанлък волей” и "УКФ Нитра" е първата среща от 16-ина финалите, втората среща е на 24 ноември в словашкия град Нитра. При победа на нашите момичета, те отиват на 8-ина финалите в Кан, Франция. А това неминуемо прави асоциация с червения килим, така че пожелаваме на нашите волейболни надежди наистина да стигнат до Лазурния бряг.

За сезон 2020-2021 година „Казанлък волей” стана носител на сребърен медал в женската Национална волейболна лига. До момента в новия сезон отборът е първи в Държавното първенство във висшата лига при жените.

Всички, които са почитатели на волейбола и милеят за Казанлък, могат да наблюдават срещата на „Казанлък волей” и "УКФ Нитра", в зала „Бaгира” – Казанлък, от 18.00 часа на 17 ноември, при представяне на зелен сертификат от направена ваксинация, при отрицателен резултат от PCR или бърз антигенен тест и спазване на противоепидемичните мерки. За тези, които не могат за бъдат в залата, волейболният клуб ще излъчва на живо срещата на сайта kazanlakvolley.com. А както всички са убедени, публиката е третият играч, макар и извън терена, чиято подкрепа обаче може да бъде решаваща.

За участието на "Казанлък волей" в този престижен турнир финансова подкрепа на клуба оказа Коалиция "Алтернативата на гражданите" с основател и ръководител генералния директор на "Арсенал" АД инж. Николай Ибушев, както и Община Казанлък в лицето на кмета Галина Стоянова.