Близо 290 състезатели от цяла България се очаква да вземат участие в Държавното първенство по колоориентиране, което започва днес в Казанлък. Състезанието ще се проведе в рамките на три дни – до 5 юли. За първи път Казанлък ще бъде домакин на събитие от календара на Държавното първенство по колоориентиране. Началото на първенството е в 16 часа днес със старт на „ късата дестинация” в село Енина. На 4 юли е „ дългата дестинация”, която ще стартира в 10 часа в Казанлък и на 5 юли от 10 часа е стартът на щафетите, в които състезателите трябва да преминат най-бързо маршрути, отбелязани на топографски карти, като се използват велосипеди, компаси и лични чипове, на които ще се отбелязва явяването на контролните точки.
Три изложби предшестваха откриването на първенството – „ Картите в Казанлъшко”, „ Мигове от Енина – 300 снимки от селото” и „ Мигове от парк „ Тюлбето”, а на финалите в Казанлък ще бъде открита изложба с детски рисунки „ Ние от колоориентирането”.
Организатори на Държавното първенство по колоориентиране са Българска федерация по ориентиране, Община Казанлък, кметство Енина, Туристическо дружество „ Орлово гнездо” – Казанлък и Спортен клуб „ Орлово гнездо”.