На 8 и 9 юни Казанлък е домакин и на две атрактивни спортни събития, които са включени в богатата програма на 116-ия Празник на розата.

В петото издание на открития турнир по тенис на корт за аматьори, организиран от тенис клуб „Роза” и включен в Спортния календар на Община Казанлък, ще вземат участие 32 двойки от цялата страна, съобщи Димитър Стайков, председател на клуба. 12 са смесените двойки от Казанлък, включително има представители и от "Арсенал" АД, които ще бранят спортната чест на града. Откриването на турнира е на 8 юни от 9.00 часа на тенис кортовете до стадион „Севтополис”. Турнирът продължава два дни, а победителите в него ще си тръгнат със заслужено спечелени купи и медали.

Второто атрактивно спортно събитие е стрийтболът, който се организира от Баскетболен клуб „Розова долина” със съдействието на Община Казанлък. Турнирът е включен в календара на FIBA и е част от Световната верига 3х3. Състезателите ще мерят сили от 10.00 часа на 8 юни на паркинга зад Универсалния магазин. В първия ден на турнира ще бъдат излъчени победителите във възрастовите групи - до 14, до 16 и до 19 години. На 9 юни ще са оспорваните мачове в категорията на възрастните - 19+ години.