За втора поредна година Спортист на годината на Казанлък е Теа Арезу от Спортен клуб ,,Аргус ММА“ с треньор Красимир Аладжов. Тя бе отличена на официалната церемония за избор на Спортист на 2022 година, която се проведе на 24 януари в Казанлък. Към многобройните си успехи на спортния терен през изминалата година Теа добави бронз за националния отбор от европейското първенство в Италия. Спортните й постижения получиха признание от Българската спортна федерация по ММА.
"Отбор на годината“ стана Волейболен клуб ,,Казанлък“ с председател Васил Аргиров и изпълнителен директор Деко Григоров з а завоюваното от тима почетно трето място в държавното първенство при жените „Демакс Лига”. За треньор на 2022 г. бе избра майсторът на спорта по спортна гимнастика Мариана Ламбова, която изведе на първите национални места ансамбъла и състезателките по художествена гимнастика през изминалата година.
Награда за цялостен принос за развитието на най-масовия спорт в Община Казанлък бе връчена на Футболен клуб „Розова долина“ с президент Георги Мермеклиев.
Плакет за Спортист № 2 и грамота за висок принос в сферата на спорта в Казанлък получи Илиян Дянков от Спортен клуб по карате ,,Шори Доджо“, който завоюва 2-ро индивидуално и 3-то отборно място на световното първенство по карате до-шотокан през 2022 г. и стана първият българин завоювал 6-ти дан на престижната Японска Карате Асоциация.
Под номер 3 специалната комисия класира състезатаеля, веднъж вече награждаван за Спортист на Казанлък през 2018 г. - Любомир Богданов от Клуб по таекуондо ,,Кентавър“ с треньор Николай Богданов за извоюваното девето място на европейското първенство при мъже, първо на престижен международен турнир и почетното трето място на държавно първенство.
Четвърта в почетната класация се нарежда Йоанна Недялкова от Клуб за екстремни спортове ,,СЕЛТ“ с треньор Никола Недялков за постиженията й като републикански шампион и по трите дисциплини - скорост, боулдър и трудност.
Среброто на националния шампионат в хвърляния диск донесе 5-о място за Радостина Гачева от Лекоатлетически спортен клуб ,,Цветанка Христова“ с треньор Светла Миткова.
Безкрайната борбеност на Иван Бонев от Клуб за екстремни спортове ,,СЕЛТ“ с треньор Никола Недялков бе оценена със 6-а позиция в класирането.
Спортист на Казанлък за 2022 г. под № 7 е Иван Цончев – Мотоциклетен спортен клуб ,,Алба Дамасцена“, който неотклонно следва спортната си страст към мотоциклетизма.
Осми в отличените спортисти на Казанлък за миналата година стана голмайсторът Пламен Колев от Футболен клуб „Розона долина“, който за последните 15 години е отбелязал 76 гола за Розите.
Сребърният медал на държавното първенство по колоездене през 2022 г. донесе 9-о място на Иван Тодоров с треньор Иван Карапетров, Колоездачен клуб ,,Лястовица-1905“.
Десети в отбора на най-добрите спортисти за 2022 г. в Казанлък стана сребърният медалист на държавното първенство по ММА Ергюн Муртев от Спортен клуб ,,Брадърс ММА“ с треньори Тенчо Караенев и Дориан Дерменджиев.
Десет млади спортни таланти на Казанлък бяха наградени от дългогодишния шампион в свободната борба, носител на златния пояс на 43-ото издание на международния турнир „Дан Колов“ Божидар Бояджиев.
Със специални награди бяха поощрени усилията и огромните спортни постижения на най-малките спортни надежди на Казанлък.