Първо любителско бягане между Паметника на Свободата и Паметника на Бузлуджа

На 4-и септември, събота, Община Казанлък и СНЦ "Пловдив Бяга" организират първото любителско бягане от връх Шипка до връх Бузлуджа.

Стартът е пред Паметника на свободата на връх Шипка (вр. Свети Никола) от 10.00 ч., а финалът е точно под мемориалния комплекс „Бузлуджа“. Трасето е с дължина 12.90 км. Теренът е изцяло маркиран и трасиран. Бяга се единствено по асфалтовия път, като колоната ще бъде придружавана от полицейски ескорт. Движението по Панорамния път между двата върха няма да бъде спирано, но от "Пътна полиция" - Казанлък, призовават шофьорите да преминават с повишено внимание.

Организаторите от СНЦ "Пловдив Бяга" обръщат внимание, че бягането е безплатно и изисква предварителна регистрация, за да има възможност за договаряне на транспорт (пишете на имейл gilen2021@abv.bg). Очаква се в състезанието да вземат участие популярни личности от региона.

Кросът цели да популяризира дейностите на Фондация „Проект Бузлуджа“ за съхраняване и даване нов живот на монумента на старопланинския връх. На финала бегачите ще бъдат посрещани от представители на фондацията, които ще предоставят информация за Паметника и инициативата за неговото опазване.