Децата от предподготвителната група на ФК „Арсенал 2000“ с демонстративен мач показаха своите умения пред многохилядната публика на стадиона в „Арсенал“ АД. Така бе открит 99-я празник на дружеството. Малчуганите спечелиха овациите на публиката със сърцата и всеотдайна игра на терена, като преди това, под ръководството на треньорът Мартин Духтев различни упражнения. Родените през 2013, 2014 и 2015 година не участват в първенства, но те са бъдещите кадри за по-горните възрастови групи на арсеналския клуб.
И тази година в първенствата клубът участва със свои отбори във възрастовите групи на юноши – старша и младша възраст, деца и подготвителна група. Срещите започнаха в края на август, като първи започнаха най-големите – в зонална група Пловдив, а останалите са в Старозагорската междуобластна група.
„Арсенал“ АД, както всяка година осигурява на децата перфектни условия за тяхната подготовка – родителите не заплащат такси за тренировките, осигурени са екипи, както и транспорта, храната, тренировъчните терени се поддържат в отлично състояние. В ФК „Арсенал 2000“ в момента се подготвят около 90 деца, и е важен фактор за поддържането и развитието на детско-юношеския спорт на територията на община Казанлък.