Близо 70 деца и юноши вече са на терена на арсеналския стадион за възобновяване на подготовката след близо три месеца прекъсване заради противоепидемичните мерки. За малките футболисти на ФК „Арсенал – 2000“ сезонът 2019-2020 завърши преждевременно. Официалното класиране се очаква да се оповести от Футболния съюз – Стара Загора. Децата от Детско-юношеската школа на футболния клуб играят в областната футболна група в три възрастови групи – деца, юноши младша и юноши старша възраст.
С прекратяване на тренировките и футболните срещи заради пандемията младите футболисти са получили програма, с която да поддържат физическата си подготовка в домашни условия. През това време треньорите Станислав Пехливанов и Атанас Апостолов са поели ангажимента по поддържане на цялата база – терени, съблекални, фитнес-зала, помощни помещения. Те не без гордост заявяват, че имат една от най-добрите бази, благодарение грижата на арсеналското ръководство. В отлично състояние са стадионът и помощното игрище. Осигурена е екипировка за всички футболисти. Финансовата обезпеченост е от изключително значение.

От началото на юни тренировките са подновени. В момента се работи предимно за развиване на тактически и технически качества. При някои отсъствието от терена е оказало по-осезателно влияние, други са били активни у дома и физическата им подготовка е на ниво. „С тренировките ще наваксаме пропуснатото“, уверен е треньорът Станислав Пехливанов.

По програма тренировките ще продължат до края на юни. През юли се почива, а от началото на август започва подготовката за новия сезон 2020-2021-ва.