Казанлъшки шахматисти завършват годината в шампионски стил

„Изпращаме в шампионски стил една много успешна година! Вдигнахме летвата и се надявам, че и през следващата година ще гоним със същия устрем високите цели”, това сподели ръководителят и треньор на ШК „Казанлък 21” Петранка Драганова след завръщането на своите възпитаници от престижния турнир "Легендарни пловдивски треньори". Турнирът се проведе в зала "България" в Панаирния град в Пловдив през почивните дни.

След 5-те спечелени медала в Раднево на 17-ти ноември, отново успех на малките казанлъшки шахматисти, този път Пловдив. Разделен на два основни потока: ,,А" - за градирани, мъже, жени, сеньори и деца, и ,,Б" - за деца от 6 до 12г., ШК ,,Казанлък 21" участва със 7 състезатели.Трима от тях представяха клуба в турнир ,,А" и играха 9 кръга, и четирима - в турнир ,,Б", които играха 7 кръга. И 4-мата състезатели в турнир ,,Б" се окичиха с медали. При 6-годишните Георги Стефанов, при третото си участие в масов турнир, спечели първия си сребърен медал.

В групата до 8 г. доминираха момичета от града на розите Калина Шипкова, която спечели златен медал, следвана от Християна Кирилова, заслужила сребърното отличие

В тази група 7-годишният Рустислав Тодоров спечели бронзов медал, разделяйки третото място с представител на домакините. „ И тримата състезатели от казанлъшкия отбор в тази група са открити от ОДК,,Св.Ив.Рилски", в ЦДГ,,Здравец", което е заслуга и на директорката на детското заведение Митра Николова за създадените отлични условия за работа и откриване на шахматни таланти от най-ранна възраст.
В ,,А" турнира Симеон Дичев донесе истинска радост на своя треньор и на съотборниците си, спечелвайки златния медал при 10-годишните момчета. „Един златен медал, който тежи страшно много в група, в която той игра наравно с мъжете, а и конкуренцията при 10-годишните беше много силна – сподели развълнувана Петранка Драганова. - С нетърпение чаках този медал, защото той е заслужена награда за Симеон - за неговото постоянство и трудолюбие в тренировките!”

В тази група участваха и братята Константин и Цветомир Смилови. И двамата се представиха отлично и показаха, че с всяко следващо участие надграждат и стават по-добри.

На 22 декември Шахклуб „Казанлък 21” закрива състезателната 2019 г. с традиционния Коледен турнир ,,Мама, татко и аз", за който към момента са записани вече 12 семейства, докато миналата година са участвали едва 6. След завършване на Коледния турнир и награждаване на победителите, ШК ,,Казанлък 21" ще награди най-успешните състезатели за 2019 г. Ще бъдат раздадени много награди, в различни категории.

Пожчти без Коледна ваканция малките възпитаници на FIDE майстора Петранка Драганова стартират състезателна 2020-та година още на 4 януари с участие в силната Купа за деца ,,Ивис+" Мемориал ,,Йордан Стойнов" в София.