Казанлъшка връзка в шампионската титла по културизъм

Настоящият студент по медицина и ексвъзпитаник на Езиковата гимназия „Ромен Ролан“ в Стара Загора Зарко Запрянов спечели шампионска титла в Републиканското първенство по културизъм за юноши, младежи и девойки, което се проведе в Пазарджик през миналата седмица. Той завоюва златния медал в категория над 75 килограма.

Зарко Запрянов се състезава за СК по културизъм и фитнес „Стринг“. И тук идва казанлъшката връзка с шампионската титла на многообещаващия млад състезател. Ръководител и треньор на клуба е казанлъчанинът Мариян Френгиев. „Благодаря му за всичко! Той ме запали по фитнеса и културизма, дължа успеха си на него и на огромната му подкрепа“, каза за zakazanlak.bg златният медалист Зарко Запрянов.

Шампионът Зарко Запрянов с треньора си Мариян Френгиев

Той от малък е запален по спорта, опитвал е различни дисциплини, но е намерил своето място в залата за фитнес и културизъм, благодарение на Мариян Френгиев. Състезател и треньор са заедно от 3 години и тандемът им дава отлични резултати. „Ще направим една година почивка и след това ще се състезавам в по-висока и по-тежка категория“, сподели следващата си спортна цел шампионът Зарко Запрянов.

И за професионалното си бъдеще той е също така наясно, както и в спорта. Израснал е в семейство на лекари и ще продължи традицията. В момента е студент III курс "Медицина" в Тракийския университет, а специалността, към която се е ориентирал, е „Ендокринология“. Да пожелаем успех на този амбициозен и талантлив млад човек, както и на неговия треньор!