Четвърта победа в контролите

Малко повече от седмица преди преди старта на Национална волейболна лига при жените, "розите" разбиха с 3:0 новака във волейболния елит при жените - "Раковски" от Димитровград. Това е четвърта поредна победа в контролите от предсезонната си подготовка, която постигна представителният женски тим на "Казанлък Волей". Мачът се игра в спортна зала "Багира" в Казанлък, но бе лишен от всякаква интрига, защото разликата в класите на двата отбора бе очевидна.

Контролата срещу димитровградчанки се очакваше с голям интерес, защото голяма част от отбора им е съставен от волейболистки на "Марица", които не играят редовно в пловдивския тим и са резерви.

Без да се напъват особено обаче, казанлъчанки доминираха ​изцяло в тази проверка и разгромиха гостенките от "Раковски" с 25:15, 25:12 и 25:14 в отделните геймове. Най-резултатна за „розите“ отново бе диагоналът Веселина Григорова. Бившата девическа националка се отчете със 17 точки. С много стабилна игра за "Казанлък Волей" и отлично включване се отличиха 180-сантиметровата посрещачка Диана Казакова и новото 17-годишно попълнение от „Марица” - девическата националка Радостина Маринова. Посрещачките Тереза Иванова и Йоана Николова също се представиха на много добро ниво.

Както е известно преди седмица "розите" гостуваха край морето на друг абсолютен дебют в женската Национална волейболна лига – тимът на ВК „Бургас 2007“ и го разгромиха убедително с 4:0. Преди това пък казанлъчанки на два пъти разбиха на два пъти с по 4:1 столичния „Славия”.