В Казанлък се открива приемна на потребителите

Председателят на Комисията за защита на потребителите Димитър Маргаритов открива приемната в града на розите на 28 юли от 16.30 часа

Експерти на Европейски потребителски център, който функционира към Комисията за защита на потребителите, ще отворят еднодневни приемни в Казанлък на 28 юли 2021 г., сряда, и в Павел баня на 29 юли 2021 г., четвъртък.

Информационните събития са организирани по инициатива на омбудсмана на Казанлък Гинка Щерева. Целта е гражданите и гостите на двете селища не само да получат информация за правата си, когато пътуват зад граница или пазаруват от търговец в друга държава от Европейския съюз, но и да подадат своята жалба при необходимост.

Експертите на ЕПЦ могат да помогнат при проблеми със закъснели или отменени полети, при забавени или непристигнали онлайн поръчки, както и с информация и съвети как да не се стигне до подобни затруднения.

Информационният щанд в Казанлък ще бъде открит от председателя на Комисията за защита на потребителите Димитър Маргаритов на 28 юли от 16,30 ч. на площад „Севтополис“ и ще работи до 18.30 ч.

„Подобни инициативи ни помагат да опознаем по-добре проблемите, с които се сблъскват потребителите в различните региони на страната, а това означава и да можем да помагаме по-добре на хората, които имат необходимост от нашата защита“, казва Димитър Маргаритов.

В Павел баня щандът ще бъде отворен на 29 юли от 16,30 ч. до 18.30 ч. на централния площад „Освобождение“ /срещу Търговския център/.