Средно по 3 ВУЗ-а атакуват  кандидат-студентите в Казанлъшко 510 зрелостници от три общини в района са се възползвали до крайния срок- 4-ти юли, от възможността да си подадат документи за кандидатстване във висши училища в страната, в местния кандидат-студентски център, съобщиха оттам. Те са повече от броя им през миналата година. Повечето кандидатстващи висше са момичета.
Центърът се намира на територията на Хуманитарната гимназия в Казанлък и работи вече четвърт век.
Освен абитуриенти от казанлъшките гимназии, от услугите му се ползват и абитуриенти от общините Павел Баня, Мъглиж, Карлово.
Средно в три висши училища, с оценки от матури са кандидатствали тазгодишните зрелостници от района, уточниха от Центъра.

Три са и предпочитаните висши училища, в които местните младежи кандидатстват- Тракийски университет, Пловдивски и Великотърновски университети.
Педагогика, кинезитерапия, психология са най- предпочитаните специалности от бившите гимназисти.
Биология и химия са предметите, по които гимназистите, подали документи в казанлъшкия кандидатстудентски Център са изявили желания за явяване на изпити.
Сред най- активните кандидат-студенти са учениците от Математическата гимназия в Казанлък, от СОУ „Екзарх Антим Първи“ и от ПГ „Иван Хаджиенов“.