С атрактивен и стилен щанд и с Царица Роза 2019 Вероника Кънева на 37-то издание на туристическата борса „Ваканция и СПА Експо” в София се представя община Казанлък.
Международната туристическа борса стартира от днес, 13 февруари и ще продължи до 15 февруари, 2020 година.
Два са акцентите на павилиона ан Общината, изградени върху основните символи на района- маслодайната роза и Розовата долина и тракийската култура.
В тазгодишното представяне на общината, което е с амбиция да е сред водещите турисически дестинации, за първи път „Ваканция и СПА Експо“ се представя и Градската Художествената галери.


Сред експонатите от фонда на галерията, които посетителите могат да видят на туриситческото изложение е знаковата за Иван Милев картина „Ахинора“, както и други негови творби, произведения на Ненко Балкански, Дечко Узунов, Васил Бараков, Чудомир, Иван Енчев – Видю, който е и основател на галерията, проф. Петко Клисуров.
Акцент в тазгодишното представяне на борсата на тракийското наследство в долината са новите социализирани обекти в Долината на тракийските владетели – гробниците „Хелвеция“ и „Грифони“.
Ще бъде представен и един нов обект на музея, който ще бъде отворен за новия туристически сезон - Яхната, който се намира на входа на парк „Тюлбето“, под Тракийската гробница.

В тазгодишното издание на туристическата борса участват със свои щандове над 360 участници от 20 държави - общини, курортни комплекси, национални туристически организации, туристически фирми, хотелиери, авиокомпании и други.
За първи път във „Ваканция и СПА Експо“ участват представители на туристическия сектор от Босна и Херцеговина, Кения и Франция.


Традиционно, един от първите щандове, които посети по време на откриването на ЕКСПО-то министърът на туризма Николина Ангелкова, бе на Община Казанлък.


По същото време, германският град Нюрнберг също е домакин на интересно изложение, с международно участие- VIVANESS 2020, посветено на етерично-маслените култури и туристическите дестинации.

Традиционно, за поредна година в него участва местен и известен производител на билки и етерично- маслени култури- общинският съветник от ДПС Ридван Иляз.
щандът на фирмата му също е решен в стилистиката на розата и лавандулата.