Под ръководството на Районна прокуратура-Казанлък се провежда разследване по досъдебно производство за трудова злополука, при която са пострадали двама мъже

Районна прокуратура-Казанлък образува досъдебно производство за това, че на 21.11.2017 г. в Казанлък на две лица са причинени средни телесни повреди поради незнание или поради немарливо изпълнение на занятие или друга правно регламентирана дейност, представляваща източник на повишена опасност - престъпление по чл.134 ал.1 точка 2 от Наказателния кодекс.

На 21 ноември 2017 година, около 15.03 часа, в гр. Казанлък, С. М. на 39 г., и М.С., на 37 г., са извършвали ремонтни дейности, стоящи в автовишка на специализиран товарен автомобил марка "Мерцедес", с водач 65-годишен мъж. И тримата са служители на Общинско предприятие "Комунална дейност и пътна инфраструктура" гр. Казанлък. С. М. и М. С. са обследвали и почиствали клоните на дърветата в непосредствена близост до уличното осветление по бул.“Александър Батенберг“ в гр.Казанлък.

39-годишният С. М. и 37-годишният М. С., са паднали от около 5 метра от автовишката върху уличното платно. Сигнализирани са били МВР и Филиал за Спешна помощ в гр.Казанлък. С.М. е получил комбинирана травма - фрактура на черепа и дясна предмишница с луксация на дясно рамо. М. С. е получил счупване на таза. Пострадалите лица са без опасност за живота, като лечението им продължава. Водачът на специализирания товарен автомобил е тестван с техническо средство за употреба на алкохол и резултата е отрицателен.

Извършен е първоначален оглед на местопроизшествие с участието на специалист-технически помощник, като първоначалната констатация за причината за настъпване на инцидента е прекъснатата шарнирна връзка на стабилизиращата щанга на коша на специализирания автомобил. Проверка се извършва и от представители на Главна дирекция „Инспекция за държавен технически надзор“.

Активните действия по събиране на доказателства, под ръководството на прокурор от Районна прокуратура – Казанлък, продължават. Назначена е автотехническа експертиза. Предстоят разпити на свидетели. Срокът за разследване e двумесечен.