Тази нощ в 0 часа започва официалната предизборната кампания в Република България, за насрочените с президентски Указ на 26 март предсрочни парламентарни избори за състав на 44-то редовно Народно събрание.
До ситуацията се стигна, след като управляващата до съставянето на служебно правителство партия ГЕРБ загуби президентските избори, в лицето на Цецка Цачева- председател на 43-то Народно събрание и премиерът и лидер на паритята Бойко Борисов подаде оставката на правителството.
Повече от 2 месеца продължиха опитите за съставяне на кабинет, в рамките на 43-то Народно събрание, но без успех.
С Указ на Президента Румен Радев от 26 януари бяха насрочени предсрочните избори и сформиран служебен кабинет, който трябва да организира тяхното честно и свободно провеждане.
За участие във вота през март в 27 Старозагорски многомандатен район се в РИК Стара Загора се регистрираха 11 пapтии, 9 ĸoaлиции и 1 нeзaвиcим ĸaндидaт зa дeпyтaт. Общо 186 кандидата за народин представители има в регистрираните кандидат-депутатски лисит, като 18 от кандидат-депутати в тях са от Казанлък.
Изборите на 26 март ще се проведат по пропорционалната избирателна система, с мажоритарен елемент и възможност за преференциално гласуване.
Краят на предизборната кампания е в 0 часа на 25-ти март.
В деня на вота, България ще премине за 38 път и към лятното часово време, измествайки часовника с час напред.
Така на практика вотът ни ще продължи 13 часа.