Първото състезание под мотото „Арсенал“ – дом за ДОМИНО“, инициирано от „Арсенал“ АД и осъществено в Професионална гимназия „Иван Хаджиенов“, приключи с награждаване на най-добре представилите се ученици. Те са от 11 и 12 клас по специалностите „Мехатроника“ и „Машини и системи с ЦПУ“ и се обучават по програмата за дуално образование. Именно дуалното обучение, което стартира през 2015 година в Механотехникума по българо-швейцарския проект ДОМИНО, дава и заглавие на самото състезание. То е първо по рода си, като инициативата е свързана с дългогодишното партньорство между „Арсенал“ и Механотехникума и цели да засили интереса на учениците към специалните предмети и към професията „машиностроител“. С това приключи и Месецът на професиите в Механотехникума.


21 ученици от двете специалности в 2 учебни часа се състезаваха по теория и практика. Теоретичната част включваше тестови въпроси, а практическата – чертеж на фланец с компютърна програма AutoCad, по задание от „Арсенал“. Комисия с председател заместник-директора на ПГ „Иван Хаджиенов“ инж. Любомир Костадинов оцени работите на участниците и излъчи победителите, които получиха специални награди от „Арсенал“ АД. Инж. Владимир Чучумишев, ръководител-направление „Образование и квалификация“ връчи наградите, като пожела състезанието да стане традиционно и да мотивира възпитаниците на гимназията в постигане на още по-високи успехи в учението и в практическите умения. Той отново подчерта дългогодишното ползотворно взаимодействие между фирмата и учебното заведение, което дава реални резултати.

От специалността „Машини и системи с ЦПУ“ на първо място се класира Денислав Караколев от 12 „в“ клас, второ място спечели Йордан Маринов от 11 „в“, на трето място е Николай Бонев от 12 „в“ клас.
От специалността „Мехатроника“ победител е Християн Любенов от 12 „г“ клас, втори е Анатоли Иванов от 11 „г“, на трето място се класира Петър Пильонов от 11 „г“ клас

Освен пакети с фирмени сувенири на „Арсенал“ като календари, тефтери, химикали и флашка, шестимата победители получиха и универсален шублер, а класиралите се на първо място бяха зарадвани още с електронна книга, на второ място получиха външен харддиск, на трето място – клавиатура с безжична мишка. Всички 21 участници в първото професионално състезание, спонсорирано изцяло от „Арсенал“, също бяха наградени с фирмени сувенири.