От 30 март 2021 г. започна ваксинирането срещу КОВИД-19 на записалите се в „Арсенал“ АД и „Арсенал - 2000“ АД, съобщиха от направление „Безопасност и здраве при работа“ в "Арсенал". Имунизацията се прави от д-р Даков от ДКЦ "Поликлиника - Казанлък". Получените ваксини са на "АстраЗенека" и "Модерна".

Имунизацията се извършва от 09.00 до 13.00 часа в Кабинет № 8 на първия етаж в Поликлиниката на дружеството по предварително направен списък на желаещите работници и служители. Първи получават ваксина записалите се от Завод 1.

Предвижда се на ден да бъдат ваксинирани около 100 души.

Направена e необходимата организация за бързо и безпроблемно протичане на процеса. Кабинетът, където се извършва имунизацията, е изцяло обновен и снабден с всичко необходимо за тази дейност.

Ваксинационният кабинет на територията на "Арсенал" е свързан с определяне на предприятието като стратегически обект от значение за националната сигурност на България. Възможността на желаещите арсеналци да се имунизират на място в заводската Поликлиника дава огромно предимство и облекчение за тях. Осигуряването на този вид медицинска услуга показва грижата на ръководството за здравето и сигурността на работещите тук в условията на продължаващата световна пандемия.