Непартийната формация откри кампанията си с молебен за здраве и просперитет в община Казанлък

Местна коалиция "Алтернативата на гражданите" - Казанлък, откри предизборната си кампания под мотото „Експертност, диалог, морал“ с молебен за здраве и просперитет в църквата „Св. Пророк Илия“. Молебенът беше отслужен от Негово Високопреосвещенство Старозагорският митрополит Киприан. В думите си той отбеляза и личния празник на водача на листата на общинските съветници от "Алтернативата на гражданите" Николай Ибушев, който празнува рожден ден на 1 октомври.

Църквата „Св. Пророк Илия“ не е избрана случайно за начало на кампанията на "Алтернативата на гражданите" в Казанлък – на 2 октомври тя отбелязва своя втори храмов празник, а общинските съветници от МК "Алтернативата на гражданите" – Казанлък, наследник на "Експерти за Казанлък", са едни от най-големите дарители на храма. По традиция те даряват средствата си от заплати от работата си в Общински съвет – Казанлък, за различни каузи в общината. С тяхно дарение на стойност близо 20 000 лв. в църквата „Св. Пророк Илия“ са поставени седем полилея и седем икони.

„В последните 15 години безпартийната група общински съветници на "Алтернативата на гражданите" се утвърди като една от водещите формации и гарант за ефективната работа на Общинския съвет“, заяви водачът на листата и почетен гражданин на Казанлък инж. Николай Ибушев. „Никога не сме се борили за кметска или политическа власт. Стремим се към влияние в Общинския съвет, защото там се раждат решенията, които се изпълняват от кметското ръководство. Подкрепяме всяка идея и проект, които смятаме за добри за развитието на общината, подлагаме на дискусия и коригираме спорните проекти и предложения“, добави той.

„Листата с кандидати за общински съветници на "Алтернативата на гражданите" е съставена от изключителни професионалисти и авторитетни личности от различни сфери – бизнеса, образованието и културата, здравеопазването, туризма. Експерти в своята област, хора на диалога, почтени. За нас е кауза и чест да допринасяме с експертността и опита си за развитието на Казанлък и региона“, коментира Николай Ибушев.

В листата с кандидати за общински съветници от "Алтернативата на гражданите" – Казанлък, освен утвърдените вече личности на непартийната формация, намират място и нови лица, които обаче са добре познати в общината. В нея участват досегашните общински съветници Янко Запрянов, Цветан Шиков, който беше и председател на Комисията по устройство на територията в последния мандат, Красимира Харизанова, Мариета Пепелешкова, Пламен Стайков, който водеше бюджетната комисия, Добрин Драгнев, Драгомир Петков, който беше избран и за зам.-кмет в Община Казанлък с ресор "Финанси, инвестиции и собственост" и Владимир Чучумишев.

В сферата на образованието към директора на ППМГ „Никола Обрешков“ Красимир Дамянов, директора на ПГ „Иван Хаджиенов“ Мариана Демирева, собственика на езиков център „Виста“ Даниела Хубенова и учителя по физика и химия в ПГ „Иван Хаджиенов“ Георги Даскалов се присъединява и Антони Илиев, директор на Професионална гимназия по лека промишленост и туризъм. Представители от сферата на здравеопазването са завеждащият Филиал за спешна медицинска помощ - Казанлък, д-р Апостол Терзиев и фармацевтът Георги Апостолов. Сред новите имена са юристът Иван Иванов и екологът и доктор по физика на околната среда Петя Папазова. Място сред кандидатите за общински съветници на "Алтернативата на гражданите" намират и ръководителят на Дома на културата Христо Стоянов, дизайнерът Венко Юнаков, синдикалистите Атанас Бозов и Любомир Лалев.

В листата личат имената на собственици, управители и директори в едни от най-големите предприятия в региона - изпълнителният директор на „Кремона-България“ ЕООД Елена Гамова, yправителят и собственик на „Мегастрой М“ ЕООД Дончо Дончев, директорът на „Инвестбанк“ АД – ФЦ-Казанлък Петър Кръстев, управителят на „Гуала Клоужърс България“ АД и „Даник“ АД Танчо Михайлов, управителят на „Мулти Комфорт“ ООД Веселин Василев, собственикът на агенция за недвижими имоти „Палада“ Павлина Делчева, директори и ръководители в "Арсенал" - Петър Щирянов, Красимир Папазов, Николай Меслеков, Павлин Кръстев, Георги Добрев, Димитър Граматиков, Станка Костова. Туристическият бранш намира представителство в лицето на изпълнителния директор на „Долината на розите“ АД Петър Веков и управителя на транспортно-туристическа агенция Антония Славова.

На откриването на кампанията присъстваха и трима независими кандидати за кметове на населени места в община Казанлък, подкрепени от "Алтернативата на гражданите" – досегашният кмет и единствен кандидат за Енина Димитрина Дончева, Тодор Малаков за Крън и Георги Данев за Овощник.



* Местни избори '2023. Платена публикация.Купуването и продаването на гласове е престъпление.