Над 24 хиляди лева дариха арсеналци за пострадалите от земетресенията в Турция

24 107 лева общо дариха арсеналци за пострадалите в опустошителните земетресения в Турция и Сирия. Двете държави бяха засегнати от няколко труса, най-силният от които беше на 6 февруари 2023 г. с магнитуд 7.8 по Рихтер в провинция Кахраманмараш, на 30 км от град Газиантеп и на 90 км от границата със Сирия.

Инициативата за подкрепа на пострадалото население в южната ни съседка бе подета от синдикалната организация на КНСБ в „Арсенал“ АД и лично от нейния председател Атанас Бозов. По решение на Синдикалния съвет КНСБ дари 10 000 лева. Синдикалните председатели на различните заводи продължиха инициативата в отделните фирмени структури, където бяха поставени дарителски кутии. В тях, на добра воля и с огромната съпричастност, с която арсеналци винаги се отзовават към хората в нужда, бяха събрани общо 14 107 лева. Направени са отчети и сумите са стриктно отразени в протоколи от всеки завод. В кутиите на Завод 1 бяха събрани 3985 лева, на Завод 2 – 1434 лева, Завод 3 –3270 лева, Завод 4 - 3194 лева, Завод 6 и Завод 12 – 1420 лева, Строително направление 0/442 – 455 лева, и в двете дарителски кутии, поставени в Централния стол на „Арсенал“, сумата бе 349 лева.

Събраните средства са преведени по сметка на синдикалната организация „Тюркметал“ в Турция. Връзката между „Тюркметал“ и българската федерация „Металелектро“ към КНСБ е тази, че и двете синдикални структури членуват в Евроазиатската конфедерация, а фирмената организация на КНСБ в „Арсенал“ е член на „Металелектро“. Втората и най-важна връзка, поради която бе осъществена дарителската кампания в дружеството, е основана на основната мисия на синдикатите по света – Солидарността. Тази солидарност и тази подкрепа, от които в момента хората в Турция имат огромна нужда. И които те получават от България, от Казанлък и "Арсенал".