Дядо Коледа тържествено пристигна на ATV

За трета поредна година коледните светлини грейнаха над китното село Енина. Освен блещукащите ярки светлини на 22-метровата елха, тази година към прекрасната украса се присъединиха и приветливият 6-метров Снежен човек, Коледната арка и Дядо Коледа със светеща шейна и еленчета.

„За да се осъществи нашата идея, отново получихме безрезервна подкрепа от инж. Николай Ибушев, който подари на селото огромния снежен човек, красящ нашия площад. Благодарим лично на него и на Коалиция „Алтернативата на гражданите", на която той е основател и ръководител, които ни подариха и прекрасната заря, която бе венец на Коледното ни тържество“, каза за zakazanlak.bg, Димитрина Дончева, кмет на село Енина. Арката с Дядо Коледа и неговите спътници - елените, са подарък от местен бизнесмен.

За радост на децата Дядо Коледа пристигна с ATV и веднага се захвана да раздава подаръци на децата. В предварително поставена пощенска кутия в Кметството бяха събрани писмата до него с желанията на малките жители на Енина. Така че, добрият старец раздаде подаръците с най-голямо удоволствие, придружен от едно от своите джуджета.

Освен подаръци, децата получиха сладкиши, питки с късмети, ръчно приготвени бисквити, плодове, топъл чай, осигурени от Кметство Енина и дарители.


„С цялото си сърце благодарим и на всички деца и родители, които взеха участие и спомогнаха празникът да бъде по-красив“, каза още кметът Дончева с усмивка на удовлетворение от сторените добри дела.