„Дни на отворените врати“ в казанлъшката Пожарна РС ПБЗН в Казанлък отваря врати за гражданите при традиционното провеждане на „Седмица на пожарната безопасност”, когато се чества и професионалния празник на пожарникарите – 14 септември.
Всеки ден от 12 до 16 септември от 8 до 17 ч. в РСПБЗН - Казанлък ще може да се посещава от граждани. В този период ще се провеждат демонстрации за гражданите на
пожарна техника и възможностите на екипа на Районната служба. Те ще покажат действия при ликвидиране на различни по характер произшествия. Ще се проведе кампания и ще се популяризира доброволчеството и ще се разяснят възможностите за обучение на доброволци.
На 13 септември ще се пред сградата на Общината ще представят част от пожарната техника и нейните тактико-технически свойства - от 8:30 до 16:30 ч
Демонстрация на действия при пътно-транспортно произшествие, с последвал пожар ще бъде показано от 17:30 до 18:30 ч., северно от стадион „Севтополис“, до тенис кортовете.
„Бъдете наши гости и партньори в отбелязването на професионалния празник на огнеборците и спасителите в България“, канят организаторите.