В девет населени места от община Казанлък тази неделя, 1-ви октомври ще има балотажи, по данни на 100% обработени протоколи на ОИК в Казанлък. На балотажи се явяват досегашни кметове или изцяло нови имена. Балотажи ще има в град Крън,и в селата Средногорово, Шейново, Овощник, Черганово, Горно Черковище, Кънчево, Дунавци и Ясеново.
В други девет населени места от община Казанлък имат избрани от първи тур кметове. С нов кмет е и град Шипка- Веска Панайотова от Български демократичен център. В две от населените места кметовете са избрани със 100% от гласовете на избирателите, заради това че са били без конкуренция. С 82% подкрепа е избран за пети мандат кметът на село Долно Изворово- Ферид Бекиров от ДПС.
За втори мандат, с 69, 97% е преизбрана и Галина Стоянова, кмет на община Казанлък. Тя е първата жена кмет на общината и вторият кмет на Казанлък, след 1989 година, който получава доверието на избирателите за нов мандат.
От деветте избрани вече кметове на населени места в община Казанлък, четири са жени. Други пет ще се яват на балотажа тази неделя. Ако всички успеят, на практика ще е най- феминистичният мандат по отношение на кметуването в община Казанлък.