Уважаеми студенти и колежани,
Уважаеми преподаватели в Технически колеж - Казанлък и Технически университет - София, филиал Пловдив,
Скъпи арсеналци – бивши и настоящи студенти,

Днес е един от най-обичаните академични празници – 8 декември, Празникът на българските студенти. Той се чества за първи път на 8 декември 1903 г. като празник на единствения тогава университет у нас - Софийски университет "Св. Климент Охридски", по повод неговата 15-годишнина.

И до днес българските студенти празнуват на този ден, защото през своята 118-а годишнина 8 декември се е превърнал в дата - символ на университетската общност, на стремежа на всеки човек да знае повече и да върви все по-напред в своето развитие. Защото знаещите и можещите хора са тези, които променят света към по-добро.

Пожелавам на всички студенти и колежани упоритост и стремеж да надграждат в знанията и уменията си, да осъществяват и най-смелите си мечти, за да постигнат по-добро бъдеще за себе си, за своите деца, за фирмата, в която професионално се реализират, за страната ни.

На бившите студенти, които са по младежки дръзновени и които са важна част от кадровия потенциал на „Арсенал“, пожелавам здраве и още по-високи професионални успехи.

ЧЕСТИТ ПРАЗНИК!

Инж. Николай Ибушев

Генерален директор на “Арсенал“ АД
Почетен гражданин на Казанлък
Основател и ръководител на МК „Алтернативата на гражданите“