Авторитетно участие на „Арсенал“ в „Хемус '2020"

"Арсенал" АД – Казанлък, отново е сред основните участници в Международното изложение за отбранителни продукти и услуги „Хемус”. През 2020 година събитието отбелязва своето 14-о издание и ще се проведе от 30 септември до 3 октомври в Международния панаир Пловдив. Както досега, и тази година "Арсенал" се представя авторитетно, с най-новите си и впечатляващи продукти, заемайки едно от централните места в павилиона на Сдружение „Българска отбранителна индустрия“ в Международния пловдивски панаир.

С решение на Министерския съвет на Република България от 1995 г. е създадена Специализирана международна изложба за отбранителна техника „ХЕМУС”, която се провежда веднъж на две години, в последната седмица на месец май, на територията на Международен панаир Пловдив. През 2020-а се навършват 25 юбилейни години от първото изложение. Официалната церемония по откриването на негвото 14-о издание ще се състои на 30 септември, а самото събитие ще продължи до 3 октомври, предвид променените обстоятелства заради пандемията от COVID-19.

Ръст бележат фирмите, заявили участие в „Хемус ‘2020“, както и VIP-делегациите и посетителите. Очакват се изложители от 16 държави – представители на отбранителната индустрия, наши военни и технически университети с най-новите си разработки, неправителствени организации, структури на Министерството на отбраната и Министерството на икономиката на България. Представители от военните министерства в над 10 чуждестранни делегации ще удостоят с вниманието си предстоящото изложение. „Събитие, където Западът и Изтокът съчетават интереси. Платформа, на която Европейският съюз среща партньорите си“, е изписано в тазгодишното мото на изложението.

В рамките на изложението ще се проведе и Х Международна научна конференция на тема „Научните изследвания и инвестициите в технологични иновации – решаващ фактор за отбраната и сигурността“. Близо 90 делегати и гости от Европейския съюз и други страни, водещи производители на отбранителна техника и академични среди, са заявили участие в нея.