За 13-и път „Арсенал“ се представя на едно от най-големите световни изложения за военна техника и технологии–Международното изложение за отбрана IDEX, което се провежда в Абу Даби. Тази година то се открива на 20 февруари и ще продължи до 24 февруари. За първи път е организирано през 1993 г. и оттогава се провежда редовно на всеки две години. През 2023 година специализираното изложение в столицата на Обединените арабски емирства навършва 30 години от своето начало, а настоящото издание е 16-о поред.

„Арсенал“ се включва в престижното световно изложение от 1999 г., по време на четвъртото му издание, и оттогава не е прекъсвал участието си. Дружеството има завоювани много добри позиции на пазарите заради високото качество, популярността и широкия диапазон на своята продуктова листа. В тазгодишното издание на IDEX казанлъшкото предприятие се представя с богата гама атрактивни, традиционни и нови изделия, разположени в щанд с площ от 100 кв. м. Специалисти от „Арсенал“ ще бъдат на разположение на гостите и хилядите посетители на изложението и ще вземат участие в съпътстващите събития.

IDEX се провежда в Националния изложбен център на Абу Даби (ADNEC), който е разположен в центъра на столицата на Обединените арабски емирства.Очаква се тази година да се включат над 1300 изложители от 67 страни, а посетителите да надхвърлят 130 хиляди души. Според официалния сайт на изложението, то ще заема обща площ от 162 000 кв.м.

По думите на организаторите: „IDEX е първокласната платформа, която ще позиционира вашата организация като лидер в индустрията, ще предостави достъп до глобални лидери, лица, вземащи политики и решения, ще разшири обхвата ви до хиляди основни изпълнители, производители и международни делегации и ще осигури глобално медийно отразяване“.

IDEX се провежда под патронажа на шейх Мохамед Бин Зайед Ал Нахаян, президент на Обединените арабски емирства и върховен главнокомандващ на въоръжените сили на ОАЕ, с пълната подкрепа на Министерството на отбраната на страната.