„Арсенал” АД се представя на едно от мащабните и престижни световни изложения за отбранителна индустрия DefExpo, което се провежда от 18 до 22 октомври в Гандинагар, Гуджарат, Индия. DefExpo ‘2022 е 12-ото издание на изложението за системи за сухопътна, военноморска и вътрешна сигурност. Организирано върху най-голямата досега обща площ от над 100 000 кв.м (предишното издание заемаше 76 000 кв.м) и с рекордна регистрация от 1340 компании, DefExpo ‘2022 се очаква да бъде най-голямото изложение за отбрана до момента. Международното участие също е внушително - 75 държави ще участват в тазгодишното изложение в Индия. Очаква се премиерът Шри Нарендра Моди да уважи официалната церемония на 19 октомври.

„Арсенал” се представя с широка гама изделия от богатата си продуктова листа. Щандът на дружеството заема 100 кв. м, където екип от специалисти на „Арсенал – 2000” АД посрещат официалните лица, гостите на изложението и представителите на бизнеса.

DefExpo е създадено през 1999 година, а „Арсенал” участва самостоятелно в него от 2008 г. Тази година темата на изложението е „Пътят на гордостта”.

В програмата на DefExpo’2022 са включени демонстрации на живо от армията, флота, военновъздушните сили, бреговата охрана и други. А щатът Гуджарат със столица Гандинагар, където се провежда изложението, е един от най-интересните щати в Индия със своите исторически и културни традиции. Гуджарат е олицетворение на местния фолклор, храна и фестивали.