„Арсенал” изпрати инж. Станилов в последния му земен  път

Генералният директор на „Арсенал” АД инж. Николай Ибушев, изпълнителният директор на „Арсенал – 2000” АД Христо Ибушев, директорите Янко Запрянов, Янко Костадинов, Христо Стрешков, Йордан Йорданов, Стойчо Крачолов, главните счетоводители на двете дружества Добрин Драгнев и Димитър Граматиков, директорите на всички заводи в структурата на „Арсенал”, ръководители на направления, отдели, цехове, синдикалните лидери и представители на КНСБ И КТ „Подкрепа” във фирмата, колеги, работници, служители изпратиха инж. Станил Станилов в последния му земен път.

Първият заместник-изпълнителен директор на „Арсенал” АД и изпълнителен директор в „Арсенал – 2000” АД Станил Станилов почина след кратко боледуване на 66-годишна възраст на 31 декември 2020 година.

На 2 януари преди поклонението в родното място на Станилов - село Шаново, пред Управлението на „Арсенал” се състоя кратка церемония по отдаване на почит и прощаване с човека, който бе посветил живота и професионалния си път на завода.

„Загубихме един изключителен специалист, колега, приятел, човек, без който „Арсенал” нямаше да е такъв, какъвто е днес – каза в своето слово генералният директор на дружеството инж. Николай Ибушев. – А днес „Арсенал” е най-голямото машиностроително предприятие, флагман на българската отбранителна индустрия, гръбнак на националната ни икономика. Фирма със световно признание.

Със Станил бяхме заедно почти 24 години. Неговата роля за развитието на предприятието е огромна, изключителна. Трудно ми е да повярвам, че вече не е сред нас, но знам, че всички ще го запомним като невероятен специалист, отдаден на работата си. Имаше лек характер, обичаше шегата, беше добър човек, отворен към хората. Незаменим колега и приятел. Без него "Арсенал" няма да е същият... Вечна да е паметта му!”

Стотици опечалени се простиха с инж. Станил Станилов в църквата „Свети Великомъченик Димитър” в село Шаново. Венци и цветя бяха изпратени от много институции, от български и чуждестранни партньори, с които е работил, от заводи от ВПК и СБОИ, съмишленици.

"Арсенал" и Казанлък се разделиха с една от най-ярките личности в съвременната история на предприятието.

Поклон пред светлата памет на инж. Станил Станилов!