Алтернативата на гражданите – Казанлък е генерален спонсор на празничната програма

Стотици жители на Енина и гости на селото празнуваха църковния празник с богата програма. Петковден в Енина започна с литийно шествие от храм-паметник „Св. Георги Победоносец“ до храма „Св. Петка“, което придружи иконата на Св. Петка Българска. Водосветът в храм „Св. Петка“ беше отслужен от Негово Високопреосвещенство Старозагорският митрополит Киприан, който се отзова на поканата на Николай Ибушев да почете празника на Енина. Празненствата продължиха с изпълнения на детски състави, а по-късно през деня организаторите са предвидили кулинарни конкурси, народни изпълнения от Николай Славеев и оркестър "Шеки Бенд". Празникът ще завърши с традиционната заря.

На празника в Енина присъстваха водачът на листата на Алтернативата на гражданите – Казанлък, Николай Ибушев, кандидатите за общински съветници Янко Запрянов, Драгомир Петков, Мариета Пепелешкова, Антония Славова, Николай Меслеков и Георги Апостолов, както и независимият кандидат за кмет на Енина Димитрина Дончева, която местната коалиция подкрепя. Към гостите на празника се присъединиха и представители на различни политически сили.

Алтернативата на гражданите – Казанлък е генерален спонсор на тържествата в Енина, както и на традиционния мотокрос в селото, който ще се проведе на 15 октомври.


* Местни избори '2023. Платена публикация. Купуването и продаването на гласове е престъпление.