90 са избирателните секции, които са образувани на територията на община Казанлък за парламентарните избори на 2 октомври 2022 г., става ясно от проведените консултации на кмета Галина Стоянова с политическите партии относно съставите на комисиите. В това число влизат секционната избирателна комисия (СИК) в МБАЛ „Д-р Христо Стамболски“ и подвижна комисия, в които ще гласуват хората с увреждания.

В консултациите участваха парламентарно представените в 47-то Народно събрание политически партии: Коалиция „Продължаваме промяната“, Коалиция „ГЕРБ-СДС“, Партия „ДПС“, Коалиция „БСП за България“, Партия „Има такъв народ“, Коалиция „Демократична България – обединение“.

Съгласно разпоредбите на Изборния кодекс и Решение на РИК-Стара Загора, в община Казанлък ще има 8 секции, които са с под 500 избиратели, за които СИК са в състав до 7 членове, и 82 секции с над 500 избиратели, за които СИК е в 9-членен състав.

За Казанлък общият брой на членовете в СИК от различните партии е разпределен така: Коалиция „Продължаване промяната“ - 180, Коалиция „ГЕРБ-СДС“ - 159, Партия „ДПС“ - 95, Коалиция „БСП за България“ - 90, Партия „Има такъв народ“ - 90, Коалиция „Демократична България – обединение“ – 90.