Към 12.30 часа в изборния ден в Общинската избирателна комисия в Казанлък няма подадени жалби, каза за сайта zakazanlak.bg нейният председател Здравко Балевски. Има един сигнал, подаден по телефона, за който след проверката се оказало, че няма нарушение. Вторият сигнал бе точно на обяд от една от секционните избирателни комисии. В момента екип от ОИК проверява на място дали сигналът е правомерен или също няма основание за констатиране на нарушения.

Всички подадени жалби и сигнали до ОИК-Казанлък ще бъдат публично оповестени на сайта на Комисията, обясни председателят й Здравко Балевски.

Както стана ясно малко прези изборите, Централната избирателна комисия (ЦИК) реши на местния вот на 29 октомври и на евентуален втори тур гласуването да бъде само с хартиени бюлетини. Това стана по време на заседание на ЦИК, излъчвано онлайн на сайта на комисията. Причината за това е липсата на решение от Министерството на електронното управление (МЕУ) за удостоверяването на машините. Предложението, с докладчик Емил Войнов, беше прието с 12 гласа „за“, а двама бяха „против“. Така на първият тур, дори ако решението бъде обжалвано в съда, изборът ще бъде само с хартиената бюлетина.