С едноминутно мълчание и поднасяне на цветя на гроба на именития казанлъчанин Петко Влаев, социалистите почетоха паметта му. На гроба му в град Крън пред приятели и близки председателя на БСП - Казанлък Николай Терзиев заяви, че в лицето на Петко Влаев Казанлък е загубил един човек, който остави Казанлък съграден по начин, по който никой друг не беше градил.„Петко Влаев е човек, който е направил много повече от това, което ние знаем за него. Петко Влаев показа как можеш да бъдеш достоен управленец и годините след теб да продължават да работят за твоята памет.”, каза още Терзиев пред „вечния дом” на Влаев.
За делото, работата и човека Петко Влаев слово произнесе и доайена на социалистите Георги Захариев.
„Петко Влаев беше не само пример на мъдрост, далновидност, организаторски талант и политическо мъжество, но и учител и духовен наставник на младите кадри. Той изграждаше мостовете между всички поколения. Умееше да ги мотивира за реализиране на големи цели.

„Много рядко можеш да срещнеш човек с толкова богати мечти, който ги е постигнал. Той беше щастлив човек. И ние сме едни щастливи и горди негови дъщери.”, казаха Таня и Величка – дъщерите на Петко Влаев.
На днешния ден през 1975 г. на 63-годишна възраст почива Петко Влаев, кмет на Казанлък.
Петко Влаев е роден на 3 август 1912 г. в с. Крън..