Избори 2015 започнаха нормално в Казанлъшко В 6 часа тази сутрин отвориха всичките 87 избирателни секции на територията на община Казанлък. Охраняващите полицаи секциите през нощта са предали изборните книжа на 780 те члена на секционни избирателни комисии, съобщават от ОД на Полицията в Стара Загора.
Нормално е започнал изборният ден в община Казанлък, потвърди и Ваня Иванова, секретар на общинската администрация в община Казанлък. 37 са избирателите, записали се да ползват услугите на подвижната изборна секция в общината, допълни тя.
За участие в изборите за местни органи на властта право на глас в община Казанлък имат 65 489 граждани. С право на гласуване в националното допитване за 68 766 избиратели. Двама са и столетниците в Казанлък, които днес имат право на вот. Близо 700 са тези, които го придобиват за първи път и ще могат при желание да гласуват.
Десет са кандидатите за кмет на община Казанлък, други 77 са кандидати за кметове на населени места. Гражданите в общината ще избират и състава на 37 членен местен Общински съвет. Кандидатите за места в него са 316, от 22 партийни и граждански листи.
Над 500 служители на полицията от Старозагорско се грижат днес за нормалното протичане на изборния ден.
От 5 часа тази сутрин в магазинната мрежа на община Казанлък е преустановена продажбата на алкохол. Забраната до 20 часа тази вечер. През изминалата нощ на територията на община Казанлък няма регистрирани инциденти.
Съгласно закона, изборните помещения ще бъдат отворени за гласуване до 19 часа тази вечер. Гражданите гласуват в две урни, срещу документ за самоличност- лична карта.