За времето от 21 до 27 ноември 2022 г. на територията на ОД МВР-Стара Загора в рамките на разпоредената специализирана полицейска операция за спазване на Закона за движението по пътищата са проверени 2914 МПС и 5401 лица. Съставени са 968 фиша и 197 акта за установени административни нарушения. Акцент в акцията е недопускане на управление от водачи, употребили алкохол, наркотични вещества или техни аналози, както и управление на МПС от неправоспособни шофьори

В същия период са установени общо 5 водачи, качили се зад волана след употреба на алкохол – трима от тях са шофирали след употреба на алкохол до 1,2 промила, двама - с над 1,2 на 1000. Под въздействие на наркотични вещества или техни аналози са установени да шофират седем водачи, а четирима, спрени за проверка, са отказали да бъдат тестван за употреба на алкохол или наркотични вещества. Установени са 11 неправоспособни водачи.

От обобщените данни: по метода „линеен контрол“ за същия период са извършени 206 проверки, установени са 187 нарушения. За същия период по метода широкообхватен контрол са извършени 14 проверки, установени са 39 нарушения.