Задържан е причинилият смърт на пътя шофьор

Задържан е служител на общинска охрана в Стара Загора, причинил смърт на пътя и избягал. Това съобщават в свое изявление от Апелативната прокуратура в Пловдив.

Това е 51 годишният Ангел Д. от Стара Загора.
Ангел Д. е автор на пътно транспортно произшествие между лек автомобил и две пешеходки настъпило на 11.02.2016 год. в гр. Стара Загора, на кръстовището на бул.”Славянски” с ул.”К.Ганчев” на пешеходна пътека.Същата сутрин, около 07,00 часа Недка Ж. на 66 год. и Пенка Ж. на 61 год. пресичали бул. „Славянски” в посока север – юг по пешеходна пътека.
По същото време в посока запад – изток се движел лек автомобил Фолксваген Пасат с ДК№ СТ 37 72 НН – черен на цвят, управляван от Ангел Д. Лекият автомобил ударил двете пешеходки, като след удара не спрял, а продължил движението си и избягал от местопроизшествието.

В резултат на удара на място е починала Недка Ж., а Пенка Ж. е откарана в МБАЛ ”Ст.Киркович” – Стара Загора със счупена дясна подбедрица и наранявания в дясно рамо.

В резултат на усилията на прокуратурата и МВР извършителят на престъплението е установен и задържан.

При задържането на Ангел Д. са иззети дрехите, с които същият е бил по време на пътно транспортното произшествие. Извършен е оглед и е иззет лекият автомобил Фолксваген Пасат с ДК№ СТ 37 72 НН – черен на цвят. От предния десен фар на автомобила е иззет биологичен материал.

За извършеното престъпление от охранителя, Законът предвижда наказание „Лишаване от свобода” от 3 до 10 години.

С Постановление на Окръжна прокуратура – Стара Загора от 27.02.2016 год. Ангел Д. е задържан за срок до 72 часа.

Днес, 29.02.2016г. в Окръжен съд – Стара Загора ще бъде внесено искане за вземане на постоянна мярка „Задържане под стража”.

Разследването по делото продължава, като предстои назначаване на експертизи, изготвяне на заключенията на назначените по досъдебното производство експертизи и други действия по разследването.

Пресцентър на Апелативна прокуратура-Пловдив