Чуждестранните студенти от Европа вече може да пътуват до САЩ. Мярката беше наложена от администрацията на президента Тръмп чрез меморандум, изпратен до американския конгрес. Причината, която беше посочена е ограничаване разрастването на пандемията от коронавирус.
Студентите с визи за обучение в САЩ могат през есента да пристигат за започване на учебната година. Отварянето на границите за студентите от Европа се смята, че ще помогне за възстановяването от икономическата криза, предизвикана от пандемията.
Поне до края на годината, обаче ще бъде преустановено влизането на чуждестранни граждани в САЩ с временни визи. Решението е взето заради икономическата криза, при която се ограничава получаването на работа за имигранти.
САЩ отново постигнаха антирекорд по новозаразени с коронавирус за последното денонощие – над 68 000. В половината от щатите маските са задължителни за носене на обществени места и в закрити помещения. Някъде съобщават за изчерпване капацитета на интензивните отделения.
Споразумение между САЩ, Канада и Мексико, подписано още през месец март гласи, че границите между държавите ще бъдат затворени за неналежащи пътувания поне до 21 август.