Излезе от печат първата детска книжка за Свети Серафим Саровски.

Книжката е със заглавие: „Житие на свети Серафим Саровски“ и е дело на Ловчанска Света Митрополия. Митрополията е подела специална кауза- инициатива да издава книга за деца, разказващи за светците в българското православие.

Инициативата е под името „За децата на България“.

Новата книжка включва 52 страници красиво илюстриран текст, адаптиран за деца, разказващ за детството, светостта и чудесата на един от най-големите православни светци св. Серафим Саровски.

При съставянето на текста като основен извор за живота на св. Серафим е използван най-хубавия биографичен сборник, посветен на светеца, „Радост моя“, издание на Дивеевската света обител.
Книжката е луксозно издание и с красиви илюстрации.Серафим Саровски е един от най- почитаните светци в Руската църква и в православието. реално съществуваща личност.
Преподобни Серафи́м Саро́вски (в света: Прохор Исидорович Мошнин/, според някои източници: Машнин е роден на 19 юли 1754 в Курск, починал е на 2 януари 1833 година, гробът му е в Саровския манастир.
Основател и покровител на Дивеевския женски манастир. Прославен от Руската православна църква през 1903 г. по инициатива на цар Николай II.

Източник и допълнителна информация: http://predanie.bg/